Poetsdoek

 

Pak de poetsdoek op!

Pak de poetsdoek op!

Afgelopen weken deelden vele Kampenaren voorbeelden van ongelijkheid in een glazen huis voor de Bibliotheek. Het gesprek in dit Café de Gelijkheid is goed op gang gekomen! Maar we willen niet dat het bij praten blijft. We willen in actie komen! Ongelijkheid is zo’n groot en ingewikkeld thema dat je er ook moedeloos kan worden. Maar als we allemaal iets kleins doen en elkaar zo inspireren werken we samen aan een mooier, vrolijker én gelijker Kampen. Iedereen heeft toch iets te delen voor meer gelijkheid? 

Dus stroop je mouwen op, kom naar Café de Gelijkheid en kom in actie! Dat kan van heel klein, tot iets groters tot misschien wel heel groot? Doe vooral wat past. Samen pakken we de poetsdoek op! 

Meedoen aan actie Poetsdoek gaat als volgt:

1. Haal een poetsdoek op

2. Kies! 


Kies een actie: 

    • Steun een lokaal goed doel
    • Koop een uitgestelde koffie. Haal koffie bij jouw favoriete tentje, betaal er twee. Iemand die geen geld heeft kan later jouw uitgestelde kopje bestellen. Zomaar een vriendelijk gebaar naar een onbekende. 
    • Start een minibieb, een menstruatie-kasje, een frisbee kastje, een kleding-doorgeef-zak, een plantenasiel. Deel jouw teveel en inspireer anderen dat ook te doen. 
    • Maak contact met een onbekende: geef een compliment, bel aan bij die buur waar je normaal alleen naar zwaait, stuur een kaart, breng een bloemetje, biedt hulp aan. 
    • Doe iets anders waarvan jouw handen al tijden jeuken en deel jouw actie zodat anderen met jou mee gaan doen! 

 En heb je een grote poetsklus? Doe in Café de Gelijkheid vooral een oproep voor mede-poetsers. Samen staan we sterk. 

3. Deel!

Maak een foto of kort filmpje van jouw actie met de blauwe poetsdoek in beeld en verstuur deze via Whatsapp aan 06 58908581. Dan delen wij deze acties om anderen te inspireren. 

4. Vertel! 

Neem de poetsdoek en de poster mee. Hang de poster achter je raam en inspireer iemand anders om ook een poetsdoek op te halen. 

De blauwe poetsdoeken zijn gesponsord door schoonmaakbedrijf Nivo. Dank voor hun bijdrage! 

Café de gelijkheid is mogelijk gemaakt met een subsidie van Stichting PICA. 

Wil je meer weten over Café de Gelijkheid en de Sustainable Development Goals? Zie: https://www.bibliotheekkampen.nl/agenda/656-cafe-de-gelijkheid
Bron: bibliotheek; poetsdoek (bibliotheekkampen.nl)
Pak de poetsdoek op! Afgelopen weken deelden vele Kampenaren voorbeelden van ongelijkheid in een glazen huis voor de Bibliotheek. Het gesprek in dit Café de Gelijkheid is goed op gang gekomen! Maar we willen niet dat het bij praten blijft. We willen in actie komen! Ongelijkheid is zo’n groot en ingewikkeld thema dat je er ook moedeloos kan worden. Maar als we allemaal iets kleins doen en elkaar zo inspireren werken we samen aan een mooier, vrolijker én gelijker Kampen. Iedereen heeft toch iets te delen voor meer gelijkheid? Dus stroop je mouwen op, kom naar Café de Gelijkheid en kom in actie! Dat kan van heel klein, tot iets groters tot misschien wel heel groot? Doe vooral wat past. Samen pakken we de poetsdoek op! Verder lezen: poetsdoek (bibliotheekkampen.nl).

Privacy statement - Algemene voorwaarden

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media