Het programma MKB Toegankelijk stimuleert ondernemers om toegankelijk te ondernemen. Vanuit het programma is het project de ‘MKB Toegankelijke Route’ gestart. Tijdens deze route worden winkelgebieden (22) in verschillende gemeenten in Nederland getoetst op toegankelijkheid. Kampen is één van de deelnemende steden. Ook de openbare ruimte van deze winkelgebieden wordt meegenomen. Deelnemende winkeliers en horecaondernemers ontvangen een persoonlijk advies van een toegankelijkheidsinspecteur op het behalen van een erkend basisniveau van toegankelijkheid. Uiteindelijk werkt het project toe naar een compleet en landelijk overzicht van toegankelijke bedrijven. Dit overzicht is terug te vinden op www.mkbtoegankelijkeroute.nl. Want iedereen moet kunnen meedoen en ongehinderd een dagje eropuit kunnen!

Het programma MKB Toegankelijk is een initiatief van VNO-NCW en MKB-Nederland en wordt ondersteund door het VN-verdrag voor de rechten van personen met een handicap dat Nederland in 2016 getekend heeft. Samenwerkingspartners zijn: het Ministerie van VWS, de VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten), Iedereen namens de Alliantie VN-Verdrag, aangesloten brancheorganisaties en Ongehinderd. Ongehinderd is de partij die namens VNO-NCW en MKB-Nederland de toetsing van de ondernemingen voor haar rekening neemt. Het uitgangspunt vanuit het programma MKB Toegankelijk is ‘toegankelijkheid’ onder de aandacht brengen en ondernemers te activeren toegankelijk te ondernemen. In Kampen zijn de belangrijkste samenwerkingspartners de BOK (Binnenstadsondernemers Kampen), Kampen Partners en de Provincie Overijssel – Stadsbeweging.

Wil je meer informatie over de toetsing van de binnenstad van Kampen, neem dan vrijblijvend contact op met Ingrid Verheij, procesmanager van Ongehinderd (uitvoerend partner) via 06-23560752 of via mkbtoegankelijk@ongehinderd.nl.

Via dit mailadres kunnen binnenstadsondernemers zich ook aanmelden voor de gratis scan.

MKB Toegankelijke Route
MKB Toegankelijke Route

Privacy statement - Algemene voorwaarden

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media