Een aantal maatschappelijke partijen hebben tijdens het Ontmoetingsfestival met succes een feestelijk Ontmoetingsdiner georganiseerd in de Bovenkerk in Kampen waar maar liefst 70 mensen aan hebben deelgenomen.


“Nu we elkaar door Corona al zo’n anderhalf jaar nauwelijks live hebben gesproken, vonden we dat het tijd was voor een evenement waar de ontmoeting centraal stond”, aldus Aline Hofstee namens de organisatie. “Dat paste natuurlijk heel mooi in het Ontmoetingsfestival. We hebben hiervoor een breed scala aan mensen uitgenodigd die één ding gemeen hadden: het willen leren kennen van nieuwe mensen. Sommige mensen zijn echt vereenzaamd in de Corona periode en dat hebben we willen doorbreken. Gelukkig is dat goed gelukt tijdens dit diner.”

In een ongedwongen sfeer konden de deelnemers genieten van een overheerlijk diner geserveerd door het team van Restaurant Magreet. De gezamenlijke predikanten in Kampen verzorgden de opening van de avond en zorgden er middels opdrachten voor dat door de deelnemers de mooiste verhalen aan elkaar werden verteld waarbij ook wel een traantje werd weggepinkt. Uiteindelijk bleven vier verhalen over dit met alle aanwezigen werden gedeeld. Als kers op de taart was er een verrassend muzikaal programma dat verzorgd werd door Vuur & Vlam en Ria van Dijkhorst.

Een bijzondere deelnemer aan de avond was de nieuwe burgemeester, Sander de Rouwe. Hij greep de avond aan om kennis te maken met een groot aantal burgers uit Kampen. “We hadden de tafelindeling zo gemaakt dat de burgemeester aan alle tafels even kon aanschuiven en daardoor in één avond kon kennis maken met een brede doorsnee van de Kamper samenleving. Dat werd gewaardeerd door zowel de gasten als de burgemeester”, aldus Aline Hofstee.

Na afloop van de avond is de organisatie overspoeld met leuke reacties met daarbij natuurlijk de vraag of het Ontmoetingsdiner een vervolg krijgt. “We gaan kijken of we dat kunnen realiseren”, vertelt Aline. “Want dit diner smaakte letterlijk en figuurlijk naar meer!”.

Lees hier wat het Ontmoetingsdiner inhield
Lees hier wat er allemaal te doen was op het ontmoetingsfestival


Privacy statement - Algemene voorwaarden

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media