Maandag 11 januari van 16.00 tot 17. 00 organiseren Zorgbelang-Overijssel en de Coalitie voor Inclusie weer een Digitaal Inclusiecafé Overijssel.

Het thema van Januari is:

Denk inclusief, terug naar de (sociale) basis!

In een inclusieve samenleving is toegankelijkheid voor iedereen de norm en zijn aparte aangepaste voorzieningen de uitzondering. De kracht van het gewone leven staat centraal en niet het denken in aangepaste voorzieningen, cliënten, zorg en ondersteuning.

Klinkt logisch en dat is het ook. Toch zijn we in Nederland beter in het helpen van mensen. Tijd om terug te gaan naar de (sociale) basis en het gewone leven weer centraal stellen.

Voormalig clustercoördinator van Zorghuis Anna Heerkens Monique Middelkamp vertelt over de impact van inclusief denken en doen op het leven van mensen met dementie in Anna Heerkens. Zij veranderde de vraag: ”Hoe kunnen we de buurt betrekken bij de zorg?’ in: ”Hoe kunnen mensen met dementie gewoon buren zijn?”

Na de inleiding gaan we aan de slag met hoe we zelf in ons werk en leven impact kunnen maken door terug te gaan naar de basis van het gewone leven.

Heb je ook een vraag uit je werk/leven die je inclusief wilt benaderen? Laat dat weten. Je kunt je opgeven voor dit inclusiecafé door te mailen naar info@zorgbelang-overijssel.nl. U krijgt dan een link voor deelname toegestuurd.

Privacy statement - Algemene voorwaarden

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media